Racisme pak je aan met plannen en middelen, niet alleen met voornemens

10 verhalen van discriminatie

De 10 verhalen van mensen die getuigen en deelnemen aan de strijd tegen discriminatie. Wij eisen praktijktesten nu! en steken een hart onder de riem van alle slachtoffers elke dag.

  1. Boubacar Mkaze: 44, zwarte man, kortopgeleid maar ervaring met allerlei machines zoals bulldozer, vermoedt dat werkgever niet gelooft dat hij met bulldozer kan werken omdat hij zwart is.
  2. Abderrahman Belkadi: 43, Marokkaanse man, kortopgeleid, leert bij voor kapper en wil zelf zaak starte    omdat niemand hem werk wil geven ondanks honderden sollicitaties in schoonmaaksector en ook een appartement vinden lukt hem niet zonder beroep te doen op zijn vrouw.
  3. Ilse Degraef: 54, witte vrouw, vrachtwagenchauffeur geweest, vindt al jaren geen werk en zei vermoedt et door haar leeftijd komt, 
  4. Kinaba Sisoko: 37, zwarte vrouw, maakte discriminatie mee op de werkvloer als schoonmaakster, ze moest haar kleren in andere kleedkamer doen want die stinken volgens een collega van haar.
  5. Jos Geysels: 23, witte man, functiebeperking, kreeg een job niet omdat hij eerlijk vertelde dat hij een beperking had maar dat hij de job kon, maar de werkgever dacht dat hij het niet zou aankunnen.
  6. Brahim Larbi: 21, Marokkaanse man, homosexueel, kreeg verschillende appartementen niet omdat de eigenaars niemand met een niet-Vlaamse naam wilden vermoedt hij.
  7. Jacqueline Robrechts: 50, witte lesbische vrouw in mannenlichaam, werd ontslagen omwille van transgender te zijn en vindt moeilijk appartement daardoor.
  8. Jessica Hoet: 36, witte vrouw, vond geen werk omwille van zwanger te zijn.
  9. Rabia Tahrir: 22, Marokkaans Belgische moslima met hoofddoek, moest als kassierster hoofddoek afdoen of in magazijn gaan werken.
  10. Mustapha Özil: 40, Iraaks koerdische man, werd valselijk beschuldigd van diefstal op de werkvloer omwille van zijn afkomst vermoedt hij.

Volg ons op

Facebook iconTwitter icon